Donate

O nás

AE News je nezávislý zpravodajský portál vydávaný v New Yorku v USA a financovaný výhradně z příspěvků Čechů a Slováků z celého světa, podporovatelů, sympatizantů a přátel svobody slova. Pokud se Vám náš zpravodajský server líbí a je to jen trochu možné, zvažte prosím finanční příspěvek, a to buď prostřednictvím našeho PayPal účtu anebo převodem na některý z našich níže uvedených bankovních účtů. Náš server potřebuje Vaši pomoc, jsme v nelehké situaci, pod neustálými útoky ze strany mainstreamových a korporátních médií. Píšeme bez cenzury, což vadí mocným. Nikdy nedostaneme dotace nebo granty. Musíme tak spoléhat pouze a výhradně na podporu vás, našich čtenářů. Děkujeme předem za každý finanční obnos, malý nebo velký, protože každá částka nám pomůže.

Vaše finanční příspěvky jdou každý měsíc na úhradu provozu našeho zpravodajského serveru v datacentru, firewallového zabezpečení a CDN infrastruktury v USA, datových přenosů a nákladů nezbytných na uchování administrativního sídla firmy a právní subjektivity naší americké společnosti, která provozuje tento portál pod ochranou 1. dodatku Ústavy USA. Abychom mohli fungovat pod ochranou americké Ústavy, který mj. garantuje zpravodajským a publikačním serverům 100% míru imunity pro autory článků i účastníky diskusí v komentářích pod články před právními postihy a žalobami za projevy a názory publikovanými v tisku či na internetu, musíme mít stálé sídlo firmy v USA.

Vaše finanční příspěvky tak navíc pokrývají i náklady na naše sídlo v New Yorku, energie, telefon, fax, pojištění, softwarové licence, vybavení a údržbu kancelářské techniky, předplatná zpravodajských zdrojů a úhradu veškerých dalších nákladů redakce přímo souvisejících s naší novinářskou prací a činností. Honoráře autorům článků nevyplácíme a mzdy si neplatíme, protože jsme dobrovolnický a nevýdělečný server. Vaše finanční příspěvky proto jdou jen a výhradně na výše vyjmenované účely zachování provozu našeho serveru a právní subjektivity naší americké společnosti, která je vydavatelem AE News a zastřešuje provoz našeho portálu po právní, technické a publikační stránce.

Píšeme pro vás, pro naše čtenáře. Každý obnos, kterým nám přispějete, pomůže našemu serveru v jeho přežití další měsíc. Bez vás to ale opravdu nezvládneme. Děkujeme za každou částku, jednorázovou i opakovanou, neboť každý finanční příspěvek pomáhá. AE News nabízí několik cest, kterými můžete přispět na náš provoz:

PayPal

Platby skrze PayPal jsou nejbezpečnější formou plateb na internetu. Po jednoduchém vyplnění příspěvkového formuláře úplně dole na této stránce a po stlačení tlačítka “Darovat PayPalem” budete přesměrování na zabezpečenou stránku PayPalu. Platby zpracovává společnost PayPal, naše redakce nemá přístup k vašim platebním instrumentům.

Po dokončení platby budete automaticky přesměrováni z PayPalu zpět na stránky AE News, kde se Vám zobrazí potvrzení o provedení platby a poděkování. Toto přesměrování zpět na AE News může trvat déle, než je uváděných 5 sekund ze strany PayPalu, především v době, kdy má náš web vysokou čtenářskou zátěž, takže prosíme mějte strpení a nezavírejte prohlížeč, nikam neklikejte a počkejte, až se Vám zobrazí poděkování na našem webu. Pokud nepočkáte na přesměrování, Váš dar se nám nezanese do databáze, ani do počítadla vybraných příspěvků.

Upozornění: Během transakce mezi našimi stránkami a PayPalem musíte mít ve svém webovém prohlížeči povolený Javascript pro obě stránky (aeronet.news a paypal.com) a žádný plugin v prohlížeči nesmí skripty na těchto dvou stránkách blokovat. Pokud používáte blokovací pluginy jako např. “NoScript” nebo “AdBlock”, je třeba je nejprve vypnout před zahájením platby PayPalem. Důležité je také připomenout, že Váš dar zaslaný přes PayPal se započítá do našeho webového počítadla se zpožděním, a to maximálně 120 minut. Celý náš web se totiž ukládá do vyrovnávací proxy-cache Cloudflare, a ta se obnovuje aktualizovaným živým obsahem našeho serveru 1x za 2 hodiny. Děkujeme za pochopení.

Bitcoin (BTC)

Pokud vyžadujete absolutní soukromí a anonymitu, můžete nám přispět na náš bitcoinový účet uvedený níže, anebo oskenujte níže zobrazený QR piktogram pomocí čtečky QR kódů v chytrém telefonu. Použití Bitcoinu vyžaduje základní znalosti o této kryptografické měně. Nejrychlejší způsob, jak začít platit Bitcoinem, je otevření bitcoinové peněženky na internetu, poměrně slušná je na blockchain.info a jakmile máte peněženku založenou, můžete si do ní v některé internetové směnárně zakoupit Bitcoiny, třeba za české koruny (zde) anebo za EURa (zde). Celý proces založení peněženky a nákupu Bitconů je rámcově vysvětlený v tomto videu na YouTube.

AE News Bitcoin účet:     bc1qw0z80qetep5yaw07a5u4y42qmrzganfxvjn0ur

Při používání Bitcoinu je třeba mít na paměti, že veškeré prostředky, které do nákupu Bitcoinu vložíte, mohou velmi rychle měnit svojí konvertibilní hodnotu vůči reálným bankovním měnám. Cena Bitcoinů ve Vaší peněžence může růst, ale zároveň může i významně klesat. Bitcoin je spekulativní měna s charakteristickým deflačním projevem silných výkyvů hodnot, takže uchovávat reálné prostředky v Bitcoinech po delší dobu může nést určitá rizika. Nakupujte Bitcoiny ve směnárnách do své peněženky vždy jen těsně předtím, než jdete někomu nakoupené Bitcoiny obratem z peněženky poslat.

Bitcoin Cash (BCH)

Toto je derivát Bitcoinu, který se oddělil před několika lety od mateřského blockchainu Bitcoinu a vytvořil vlastní kryptografický subnet. Přispět nám můžete i Bitcoin Cash. Použijte QR kód pro načtení adresy BCH, anebo okopírujte níže uvedenou adresu účtu.

AE News Bitcoin Cash účet:     qzn75574mskd92d6szr7umeyvmpempn28q908makn9

Ethereum (ETH)

Přispět nám na náš provoz můžete i další progresivní kryptoměnou zvanou Ethereum. Po Bitcoinu je to druhá nejpoužívanější kryptoměna na světě. Můžete oskenovat níže zobrazený QR kód ze své ETH peněženky nebo použít ručně ETH adresu účtu uvedenou níže pod QR kódem.

AE News Ethereum účet:     0xc9c5eB2aa49e1F159fc4cAD82a1C4D809477C737

Monero (XMR)

Přispět nám můžete i pomocí kryptoměny Monero. Příspěvky zaslané touto cestou zaručují 100% soukromí a anonymitu, protože Monero má zašifrovaný transakční log.

AE News Monero účet:

8AzLrc1iwZ9gC9kfssdJRuJnF9cHRt6BVW98uvcii48R7jAYwKyE68ScY825V7epReF1hdSztvahV6VHwdjDSqnr8dTZ73b

Bankovním převodem v ČR

Upozornění: Při zasílání příspěvků na účet nezapomeňte do zprávy pro příjemce uvést “Dar na provoz webu”.

Čtenáři z České republiky mohou své příspěvky zasílat na náš korunový účet

číslo účtu: 7023907002 / 5500

Bankovním převodem ze SR

Upozornění: Při zasílání příspěvků na účet nezapomeňte do zprávy pro příjemce uvést “Dar na provoz webu”.

Slovenští čtenáři mohou přispívat AE News na náš IBAN účet standardním SEPA eurovým převodem.

IBAN: CZ6955000000007023907002      BIC: RZBCCZPP

Bankovním převodem ze zemí Eurozóny (SEPA)

Pokud žijete v zahraničí v rámci zemí Eurozóny, můžete nám přispět bankovním SEPA převodem ze svého eurového účtu na náš IBAN účet uvedený výše.

Bankovním převodem ze zemí mimo EU

Pokud žijete v zemi, která podporuje standardní zahraniční bankovní převody podle systému IBAN / BIC, můžete nám přispět ze zahraničí na náš výše uvedený IBAN účet. Pokud žijete v USA, kde banky používají systém SWIFT namísto IBAN, doporučujeme raději zvážit zaslání příspěvku PayPalem nebo kreditní/debetní kartou prostřednictvím PayPalu, protože bankovní převody z USA do Eurozóny a potažmo do celé EU podléhají vysokým poplatkům, které de facto znehodnocují jakýkoli finanční příspěvek pro náš server zaslaný touto cestou.

Poštovní poukázkou na kterékoliv poště v ČR

Pokud nemáte bankovní účet a upřednostňujete hotovost, můžete přispět na provoz našeho serveru prostřednictvím poštovní poukázky, kterou podáte a zaplatíte na kterékoliv poště. Dárci použijí poukázku České pošty typu “A” [info]. Na poukázku vyplníte číslo našeho bankovního účtu, vypíšete sumu, vyplníte odesílatele, jako příjemce (adresáta) uvedete “Aeronet.News” a složíte na poštovní přepážce hotovost spolu s takto vyplněnou poukázkou. Pro slovenské dárce není možnost využití slovenské poštovní poukázky v této chvíli dostupná.

Jak přispět kreditní nebo debetní kartou?

Vyplňte formulář níže, jako kdybyste chtěli platit PayPalem a po vyplnění stlačte tlačítko Donate. Budete přesměrováni na stránku PayPalu. V ní najdete odkaz pro realizaci platby kartou, pokud nemáte otevřený PayPal účet. Klikněte na volbu “Don’t have a PayPal account?” (viz. obrázek níže) a vyplňte údaje o své kreditní nebo debetní kartě. PayPal vás může vyzvat při této příležitosti k otevření PayPal účtu. K dokončení platby to však není potřebné.

credit-card-not-paypal

Níže je umístěný formulář pro online dar prostřednictvím PayPalu nebo platební karty. Zvolte si částku podle svých možností a stiskněte tlačítko “Darovat PayPalem”. Budete přesměrováni na platební bránu PayPal, kde se můžete zalogovat do svého PayPal účtu a dokončit platbu. Pokud nemáte PayPal účet, můžete na bráně PayPal místo zalogování zvolit platbu kartou. Pokud narazíte na problém “Access Denied” po stlačení tlačítka, vraťte se na tuto darovací stránku v prohlížeči a použijte žluté manuální offline PayPal tlačítko dole na konci této stránky.

 

Dar na provoz AE News skrze PayPal – Děkujeme!

€1,115 of €1,835 raised
Personal Info

Donation Total: €10.00 One Time

 

Nouzová náhradní metoda zaslání daru PayPalem

Pokud by vám zaslání daru pomocí výše uvedeného formuláře a tlačítka “Darovat PayPalem” z nějakého důvodu nefungovalo (v minulosti se to stávalo několika čtenářům), máme pro vás náhradní řešení. Namísto kliknutí na výše uvedené tlačítko klikněte místo něj na jedno z níže zobrazených žlutých tlačítek PayPal, které vás převede na stránky PayPalu pro ruční odeslání daru. Pokud vám předvolené sumy na tlačítkách níže nevyhovují a chcete poslat jinou sumu, tak si ji můžete ručně změnit v příkazovém URL řádku vašeho prohlížeče tak, že změníte číslo na konci URL adresy (číslo na konci URL znamená sumu v EUR) na svojí vlastní částku podle vzoru níže.

Příklad:

https://www.paypal.com/paypalme/aenews/177

Číslo na konci znamená 177 EUR. Můžete si tam vložit číslo např. číslo 5 (tzn. 5 EUR) atd. Sumu bohužel lze měnit jen takto úpravou URL adresy, na samotném webu PayPalu už úprava částky nefunguje, protože PayPal tuto možnost bůhvíproč zrušil.

Po úpravě částky a otevření linku v prohlížeči tedy dar odešlete kliknutím na volbu “Send” (Poslat) a PayPal vás vyzve k zalogování. Toto náhradní a nouzové řešení je určeno pouze pro ty naše čtenáře, kterým z nějakého důvodu vyskakuje chybová hláška našeho firewallu Sucuri Access Denied v prohlížeči. Dary zaslané touto cestou jsou zpracovávány v režimu offline, nejsou automaticky hned připisovány do počítadla, všechno se registruje u nás ručně, takže váš dar zaslaný touto náhradní cestou se neobjeví v počítadle ihned. Děkujeme za pochopení a zejména za Vaši podporu a přízeň!

Vyberte si částku, kterou chcete darovat PayPalem:

10 EUR

25 EUR

50 EUR

100 EUR

200 EUR

300 EUR

400 EUR

500 EUR

600 EUR

Děkujeme předem za Vaši podporu!